Geneeskrachtige kruiden en etherische oliën

Workshops geneeskrachtige kruiden en etherische oliën

Kruiden en etherische oliën zijn veel te vinden bij ons thuis. Bij een verkoudheid heb ik mijn eigengemaakte hoestsiroop en echinacea paraat, evenals mijn favoriete etherische oliën. Ik maak graag wijn van onrijpe walnoten, vlierbloesemchampagne van de bloesems van de vlier en zalfjes bij huidproblemen.

Er is gewoon zoveel moois dat Moeder Natuur ons biedt.... helaas zijn we die kennis grotendeels vergeten. Ik wil je weer een beetje wakker schudden met diverse kruidenworkshops die je kunt volgen!

Wat dacht je van:

Workshop hoestsiroop maken. De siroop is een jaar houdbaar dus je kunt even vooruit! Je krijgt eerst een basis over de kruidengeneeskunde, we bespreken de ingrediënten van de siroop en de geneeskrachtige eigenschappen van de kruiden die daarin gaan, plus de eventueel andere toepassingen. Aangezien de eerste ingrediënten 24 uur moeten trekken, zal ik alvast die basis hebben gemaakt. Samen maken we de siroop af voor consumptie. Uiteraard krijg je een fles mee!! 

Workshop Teatree olie. Teatree olie is een etherische olie met legio toepassingen.... er zijn zelfs boekjes op de markt die alleen over deze olie gaan. Ik wil je heel graag inwijden in de wondere wereld van deze olie. Je krijgt allereerst een stukje theorie over wat etherische oliën zijn en hoe ze worden gewonnen. Vervolgens gaan we teatree olie uitdiepen wat betreft de eigenschappen en toepassingen. We gaan een crème maken met teatree olie en uiteraard krijg je een flesje teatree olie van 10ml mee naar huis zodat je direct aan de slag kunt!

Workshop lavendel. Lavendel is een heel bijzonder kruid en als etherische olie ontzettend veelzijdig. Tijdens deze workshop leer je hoe je de lavendelplant het beste kunt verzorgen en wat je ermee kunt doen (denk aan creatieve toepassingen maar ook in de keuken!). Daarna bespreken we de eigenschappen en toepassing van de etherische olie. Uiteraard krijg je een flesje lavendel mee van 10 ml. om thuis direct toe te passen en maken we nog een verzorgingsproduct met lavendel.

Tijdens alle workshops krijg je een syllabus als naslagwerk voor thuis. Er zullen genoeg boeken over kruiden en etherische oliën zijn tijdens de les. De workshops kosten per stuk per persoon € 29,50 incl. syllabus, materialen, koffie/thee/water en lekkers.