Behandeling van mycose nagels

Nagels met mycose
De nagels zijn gefreesd en opgevuld met de sculpture gel
Afgewerkt met gekleurde gellak

De laatste jaren kom ik in mijn pedicure praktijk steeds meer cliënten tegen met schimmelnagels, in de volksmond ook wel kalknagels genoemd.  Ik frees de nagels plat en raad de cliënt aan om thuis een schimmelwerend middel te gebruiken, maar helaas is dit in veel gevallen niet toereikend. Vandaar dat ik een mycose training heb gevolgd afgelopen oktober.

Wat is mycose nu eigenlijk?

Mycose is een ander woord voor schimmel. Schimmels verspreiden zich door het maken van schimmelsporen. Deze zijn zeer klein en komen overal om ons heen voor. De schimmelsporen die de meest voorkomende vormen van huidschimmel kunnen veroorzaken vinden wij vooral in sportzalen, zwembaden en andere publieke ruimten. De schimmelsporen kunnen uitgroeien tot echte schimmels als de omstandigheden daarvoor gunstig zijn. In veel gevallen is dat een warme, vochtige omgeving (voeten, liezen) of een warm klimaat. Je bent hier bevattelijk voor wanneer je een lage weerstand of een wondje hebt.

Tijdens de mycose training heb ik leren werken met een sculpture gel, een gemakkelijk aan te brengen reparatie gel. De grote trekkracht van deze gel zorgt dat de nagel uit de nagelwal wordt gehouden en dat deze na een aantal behandelingen gezond en recht terug groeit. Bovendien neemt deze gel tijdens de groei van de nagel de mycose draden mee. Hierdoor wordt de mycose als het ware uit het nagelbed en -wortel getrokken. Daarnaast sluit de gelnagel de mycose voor 99,99% af van zuurstof; de meeste mycose varianten hebben zuurstof nodig om te groeien.

Waar bestaat de behandeling uit?

Allereerst krijgt u een 'gewone' voetbehandeling. Daarbij zal ik zoveel mogelijk mycose weghalen. Vervolgens ga ik de sculpture gel als oplay (als de hele nagelplaat nog intact is) of als inlay (als een gedeelte van de nagelplaat weg is en opgevuld dient te worden) aanbrengen en drogen met een led-lamp. Voor een natuurlijk resultaat gaat er daarna een rose gellak overheen, en indien wenselijk kan ik op alle nagels een gekleurde gellak aanbrengen.

Na een week hebben we een vervolgafspraak om te controleren of alles naar wens verloopt.

Deze behandeling herhalen we iedere 6 tot 8 weken, naar gelang de snelheid van de nagelgroei, tot het gewenste resultaat bereikt is.

Het is de bedoeling dat u thuis tweemaal daags de nagels behandelt met de  S-Stopper Tinctuur, op de nagelriem, nagelwal en aan de voorzijde van de nagel. Bovendien krijgt u van mij adviezen hoe u nieuwe mycose besmettingen kunt voorkomen.

Wat zijn de kosten?

  • Pedicure behandeling € 25,-
  • Inlay van een grote teennagel € 12,50
  • Oplay van een grote teennagel € 10,--
  • Op- of inlay van een kleine teennagel € 5,--
  • Gekleurde gellak op alle nagels € 17,50

De zgn. controle afspraak is gratis.

Wilt u meer informatie, neemt u dan gerust contact met mij op. 

Behandeling volgens afspraak op atelier.jangelique@gmail.com, op gsm 06-510 06 755, of gebruik de contact pagina.